fredag 19. september 2008

Revolusjon innen lysteknologien!

Var innom et "seminar" for spesielt inviterte hostet av Robe siste dagen av Plasa.

Første vi gjorde var å ta på oss fine Robe 3D briller, samtidig som vi fikk demonstrert videoprojeksjon av 3D filmer via en Robe Digitalspot 7000 - fett nok.. Men ikke revolusjonerende i seg selv.

Movingheads:
2 noe interessante nyheter fra Robe i år , begge i samme familie.. vi snakker da om tidligere nevnte Robe Digitalspot 7000 DT, og lillebroren Digitalspot 3000 DT.


Kult nok at man kunne vise film via hodene, samtidig som du la på flere effekter, samt vanlige gobo'er og gobo effekter.



Her etpar stikkord om storebror , link til produktet under teksten:
- 6500 Ansi lumen
-2 Led moduler på hver side av linsa. hver med 48 kraftige RGBW leds.
-4 Digitale gobo moduler for bilde/video (!) kontroll
-Effekt for sammensmelting av bilder fra flere hoder.
-Mulighet for å projisere filmer/bilder på flere former. Rektangel,Sylinder,sirkler, baller, og alskens geometriske ting.
-On board mediaserver.
http://www.robe.cz/default.aspx?contentid=940d45ec-1781-4c8b-9b4f-81942864f63f&langid=9d2d0548-2d4a-46fb-8ab2-3e356457ee73

REVOLUSJON?!
På samme seminaret så presenterte robe en ny type lampe/pære for oss. Pæren var ikke større enn en grønn ert, og var KUN en glassbeholder. Ingen tråder, ingen ballast, ingen ingenting - ikke sokkel eller noe. KUN GLASS!

Vi fikk ikke helt visshet i hvordan lampen fungerte i praksis siden produktet var utviklet veldig hysjhysj for å være en Osram killer. Men i teorien skal mikrobølger aktivere et stoff/gass inni glassbeholderen.. Pæren vi fikk demonstrert hadde ca. samme lysstyrke som en tradisjonell 575 lampe for movingheads, men strømbruken lå på under halvparten. Varmeutviklingen var estimert til 80W.
Etter at pæra hadde stått på en hel dag var det fortsatt helt trygt å ta på chassiset/linsa på hodet. Ikke spesielt varmt.. Robe garanterte også at fargetemperaturen kom til å holde seg konstant hele livstiden til lampen.. som forøvrig var på imponerende 10 000 - 15 000 timer(!)

Iom. at man slipper unna ballast og kjøling mm. så vil vekten på movingheads bygget for disse lampene være langt lavere enn hva vi er vant til idag. Både størrelse og vekt vil minske drastisk skal vi tro Robe.

Pris var et ikke-tema foreløpig , men en kvalifisert gjetning vil være rundt det 10 dobbelte av hva vi betaler idag , minus litt for salgbarhet.

Henrik(Heaika)

Ingen kommentarer: